Den prostřených stolů

Že se ve školní jídelně nejde příjemně naobědvat? Parlamenťáci ze základní školy Hálkova v Humpolci dokázali, že ano! Celou akci pečlivě nachystali do posledního detailu a všichni spolužáci a učitelé se divili, že to jde i jinak.

Školní jídelna jako luxusní restaurace

Na jeden den se jídelna proměnila v krásně prostřenou restauraci. Na každém stole se objevilo prostírání, talíře, příbor a kytička, vše urovnané podle pravidel etikety. Parlamenťáci oblečení v černo bílém všechny strávníky uvedli ke stolu. Přivítali je, nalili polévku, přinesli hlavní jídlo a pití. Všichni se dokázali chovat slušně a ohleduplně, i když mírnému hluku nedokázali zabránit.

Postarat se o téměř 800 strávníků, to chce skutečně super organizaci a souhru všech členů týmu. Navíc si žáci mohli vyzkoušet obsluhovat své spolužáky v roli číšníků a číšnic.

Máme nápad, co dál?

Děti ze žákovského parlamentu přišly s nápadem proměnit jídelnu v restauraci. Nadchly pro to i své spolužáky ze 6. až 9. ročníků, kteří jim pomohli nápad zrealizovat.  Důležitým krokem byla komunikace s jídelnou, vedením školy. Učitelé schválili celou organizaci, dohlíželi na chod celé akce a užívali si to. Tato jednorázová akce měla úspěch jak u žáků a zaměstnanců školy, tak u veřejnosti, která se v jídelně stravuje.

Veronika
18. 06. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…