Proměna školy

V jednom školním roce stráví děti ve škole přibližně 180 dní a spoustu hodin. Kdo jiný by měl navrhovat, jak školní prostředí má vypadat než právě ony. To si uvědomil žákovský parlament z církevní základní školy ve Veselí nad Moravou a rozjel projekt na zvelebování školního prostředí, do kterého zapojil všechny své spolužáky.

Škola očima dětí

Projekt byl určen všem žákům školy. Jednotlivé třídy se rozdělily na skupinky a vypracovávaly uskutečnitelné návrhy na změny buď ve třídách, na chodbách anebo ve školní zahradě. Prvním a druhým ročníkům pomáhali žáci z devátých tříd.

Děti se díky podobným počinům učí spolupracovat a komunikovat ve skupinkách a vhodným způsobem prosazovat své nápady.  Navíc mají příležitost si zkusit také veřejnou prezentaci před vedením školy, učiteli a svými spolužáky.

Přírodní učebna ve školní zahradě

Spousta nápadů směřovala k vytvoření klidových zón, čtenářských koutků, herny a většímu využití školní zahrady, nejenom pro odpočinek, ale i využití zahrady jako přírodní učebny. Výsledkem této akce byly prezentace jednotlivých nápadů, které byly během roku 2019 realizovány.

Veronika
18. 06. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…