Středoškoláci z Dvořákova gymnázia a SOŠE v Kralupech na Vltavou uspořádali dvoutýdenní festival. Možná vás překvapí, že se nejednalo o hudební akci, ale o enviromentální festival oslavující planetu Zemi.

Zameteme před vlastním prahem

První týden členové studentského parlamentu zorganizovali kratší program jen v rámci své školy, jehož součástí byly přednášky na témata lidských práv, životního prostředí atd. a uspořádání celoškolní zerowaste snídaně.

„Během projektu jsme získali neocenitelné zkušenosti, které využijeme v příštích letech. Nebudeme tolik zmatkovat a už budeme vědět co a jak. Stále je zde prostor pro zlepšení, který určitě využijeme v následujících letech např. při volbě přednášejících nebo při včasné propagaci.“ Členka Studentského parlamentu

Děláme světu osvětu

Studenti se snažili o co nejlepší informování kralupské veřejnosti v ohledu znečišťování životního prostředí. Chtěli, aby si lidé více uvědomili, jaký dopad na přírodu má jejich každodenní chování. Druhý týden se proto konal program pro veřejnost. V rámci tohoto týdne měli obyvatelé Kralup možnost zhlédnout mnoho dokumentárních filmů včetně informativního videa samotných studentů.

Jedno odpoledne patřilo běhu pro Gambii. Účastníci svým během podpořili startovným i dobrovolným příspěvkem organizaci Kola pro Afriku. Celý týden byl ukončen pátečním úklidem města a grilovačkou na půdě školy.

Studenti svůj projekt představili také porotě a hostům na půdě Senátu v rámci naší akce “Co dělají školy pro demokracii?”

Veronika
13. 03. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…