Sbírka pro nevidomé

Žákovský parlament ze ZŠ Lesní v Liberci uspořádal charitativní akci pro Nadační fond ČRo, který pomáhá nevidomým a zrakově postiženým.

Nevidíš mě? Vidím tě!

Cílem charitativní akce, která se skládala ze zážitkového odpoledne pro děti a benefičního koncertu pro veřejnost, bylo vybrat co nejvyšší částku a zároveň seznámit žáky celé školy s problematikou zrakově postižených. Odpoledne se parlamenťáci rozdělili na několik stanovišť s různými úkoly např. speciální stolní hry pro nevidomé, zvuková pexesa, chůze se slepeckou holí, poznávání chutí a vůní, mazání toastu a nalévání nápoje. Všechny tyto činnosti si děti zkoušely se zavázanýma očima a tak mohly na vlastní kůži zažít, jaké to je žít s takovým postižením. Celé akce se účastnili také nevidomí, kteří odpovídali na zvídavé otázky nebo představovali dětem spolupráci s asistenčními psy.

Při takových projektech děti nejen, že zažijí něco netradičního, co pomůže rozvíjet jejich empatii a vztah k ostatním lidem, ale také poznají sílu daru. Navíc získají mnoho zkušeností při přípravě a realizaci akce.

Zpíváme a hrajeme pro Světlušku

Večer se konal benefiční koncert v městském kině Varšava, na kterém vystoupili současní i bývalí žáci školy, školní sbor a hosté.

Akce měla přínos pro celou školu, rodiče a nadaci Světluška, pro kterou děti získaly celkem 37. 000,- Kč. Ohlasy byly velmi pozitivní, a to jak ze strany žáků, rodičů, samotných nevidomých, tak i médií.

Veronika
28. 02. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…