Velká párty pro republiku

Žáci ze základní školy Masarova v Brně jsou už léta velmi zdatní v pořádání různých akcí pro zástupce ostatních škol. Tentokrát se u příležitosti stoletého výročí vzniku naší republiky rozhodli, že překročí svůj stín a pozvou na svou akci všechny čtyři líšeňské školy. Celkem 999 žáků, převážně druhého stupně, se tak v jeden den spojilo a zasadilo v Líšeňské rokli 4 stromy republiky.

Akce byla uspořádána jako dopolední oslava, kterou velmi dobře moderovali členové parlamentu Masarky. Děti si samy zařídily doprovodný program, připravily pro účastníky dějepisný kvíz, odměny a zhostily se i závěrečného úklidu.

Na uspořádání tak velkého projektu je třeba velká odvaha a hlavně zkušený a sehraný tým členů žákovského parlamentu. Začínajícím parlamenťákům doporučujeme si vyzkoušet své organizační schopnosti na menším projektu např. v rámci své školy.

Každá škola zasadila 1 strom, vedle kterého zakopala do země časovou schránku. Tu již předtím naplnili žáci škol různými předměty, které nejlépe vystihují naší současnou dobu. Doufají, že až jí jejich následovníci za 100 let otevřou, budou příjemně překvapení. U každého stromu byla také umístěná památeční deska s mottem školy nebo citátem.

Svůj projekt představili parlamenťáci na půdě Senátu v rámci akce “Co dělají školy pro demokracii?” Porota ocenila především to, že dokázali přivést na jedno místo ke společné věci spoustu lidí, a přitom si to společně užít a vylepšit životní prostředí.

Veronika
10. 02. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…