Vysílá rádio Škola

Jak nejlépe informovat své spolužáky o tom, co se děje ve škole a v žákovském parlamentu, když školní rozhlas už je nějaký čas nefunkční? Členové parlamentu ze základní školy Volary jdou s dobou a založili si vlastní YouTube kanál.

Nalaďte se na naši vlnu

Projekt měl původně vzniknout v jiné formě. Parlamenťáci navrhovali zprovoznění školního rozhlasu, kde předem vybraní hlasatelé sdělovali novinky a zajímavosti ze školy i celé obce. Ovšem technika selhala, a tak museli vymyslet plán “B”. Napadlo je po vzoru televizních novin točit informační videa a ukládat je na vytvořený kanál YouTube.

Za tímto na první pohled jednoduchým nápadem je ukryta spousta práce a příprav. Nám se na tom nejvíce líbí, že nápad a potřeba vznikla od dětí a že vše provádějí samostatně bez pomoci dospělých.  Navíc tak otvírají školu rodičům i širší veřejnosti.

 

Všichni hlasatelé si měsíc před natáčením obstarávají informace, shánějí zajímavosti a připravují řeč na zpravodajství nastávajícího měsíce, poté se celé video natočí a parlamentní technik ho sestříhá do finální podoby. Třídy a třídní učitelé byli informováni o přístupu k videím a v převážné většině je využívají ve svých třídnických hodinách.

Veronika
7. 02. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…