Zvířecí den ve škole

Že je škola zvěřinec, potvrdí skoro každý učitel, ale aby se ve škole objevilo hned 20 domácích mazlíčků, to už tak časté není. Zástupci žákovského parlamentu v základní škole Chýně uspořádali pro své spolužáky zvířecí den.

Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá

Jednou z věcí, která spojuje děti, je láska ke zvířecím mazlíčkům. Žáci dostali možnost své domácí zvířátka přinést jeden den s sebou do školy a představit ho ostatním. Celou akci skvěle moderoval jeden z parlamenťáků.

Morčata versus kočky

Největší účast měla morčata, nejmenší kočky. Majitelé zvířátek nesli za svého mazlíčka plnou zodpovědnost, museli ho přinést v kleci nebo přepravce a hlídat, aby se jim nezatoulal do kabinetu nebo jinam. Navíc si připravili krátkou řeč o tom, čím se jejich zvířátko živí, jak se o něj musí starat, kolik let se asi dožije a jiné zajímavosti. Zkrátka nepřišli ani děti ze školní družiny, které se mohly s chlupatými kamarády pomazlit.

Tento projekt vypadá naprosto jednoduše, ale i taková akce vyžaduje spolupráci a organizaci dětí v parlamentu, ale také ostatních spolužáků. Především však poskytne další možnost dětem, kteří rozšiřují vědomosti svým spolužákům a tím prohlubují vztahy mezi sebou a zlepšují atmosféru školy jako celku.

Veronika
6. 02. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…