Zahradní slavnost

Zahradní slavnost

Výhodou toho, že chodíte do žákovského parlamentu je, že si společně se svými kolegy můžete vymyslet jakýkoliv projekt, který vás a ostatní bude bavit. Parlamenťáci ze základní školy Hálkova v Humpolci se rozhodli zorganizovat pro své spolužáky, zaměstnance školy i veřejnost zahradní slavnost.

Krok za krokem projektem

Nejprve na jednom zasedání parlamentu létaly různé nápady, co, jak a kdy připravit. Poté bylo důležité si uvědomit, jaký je hlavní cíl této akce. Žáci se shodli, že nejen se pobavit, zpříjemnit si letní den a dostat se ze školních lavice, ale také poznat se navzájem a představit svou školu i činnost parlamentu rodičům a veřejnosti.

Děti sestavily kulturní program, na kterém se podílely pěvecký sbor, harmoniky a školní orchestr, nachystaly občerstvení, odměny, plakáty, výzdobu. V rámci akce prodávaly květiny a dekorace a na školním hřišti pak uspořádaly několik netradičních sportovních aktivit. Účastníci si rovněž mohli vyzkoušet výtvarnou techniku – malování horkým voskem.

Každý podobný projekt dává dětem příležitost se naučit komunikovat mezi sebou, rozdělit si úkoly, převzít odpovědnost za svůj úkol. Důležité je, aby po realizaci akce proběhla zpětná vazba. Byly pojmenované věci, které se povedly a které zase až tak ne, aby byl celý proces učení se zážitkem efektivní.

Veronika
6. 02. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…