Adventní kalendář ve škole

Adventní kalendář ve škole

Těšení na Vánoce bývá veliké a děti nedočkavé. Aby to rychleji ubíhalo, vymysleli členové žákovského parlamentu v základní škole Dobronín školní adventní kalendář a na každý prosincový den si pro své spolužáky připravili nějaké překvapení.

Nápadů není nikdy dost

Co se bude v daný den dít, vymýšleli společně zástupci žákovského parlamentu. S vším muselo souhlasit vedení školy i učitelé daných tříd. Některé dny byly věnované jen jedné konkrétní třídě, jiné platily pro celou školu. Na Mikuláše parlamenťáci zorganizovali pro celý první stupeň návštěvu pekla spojenou s mikulášskou nadílkou. Jindy se děti mohly těšit na dvojnásobnou porci tělocviku, vyrábění vánočních dekorací, mohly si jeden den vymyslet svůj vlastní rozvrh i činnosti, kterým se chtějí věnovat, pouštěly si film, zahrály stolní hry, prvňáčci navštívili mateřskou školku, sedmáci a osmáci dostali možnost smazat si za určitých podmínek jednu nepodařenou známku a poslední den před prázdninami zpívaly děti koledy a společně četly.

Zkuste to ve vaší škole nebo doma

Tento projekt byl pilotní a sami parlamenťáci přiznali, že se dá zrealizovat ještě lépe, o což se pokusí v letošním roce, kdy chtějí do příprav a vymýšlení zapojit i děti mimo parlament. Líbí se vám tento nápad víc než otvírání políček s čokoládou? Vymyslete si svůj vlastní adventní kalendář ve škole i doma a Ježíšek na sebe nenechá dlouho čekat.

Veronika
29. 01. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…