Biatlon v létě

Biatlon v létě

Když mezi absolventy vaší školy patří olympijská vítězka Martina Sáblíková, nejde jinak, než podporovat i další aktivní sportovce včetně těch neprofesionálních. Žákovský parlament ze základní školy Švermova ve Žďáru nad Sázavou se rozhodl uspořádat pro celou školu letní biatlon.

Zimní sport v létě, proč ne

Projekt na podporu aktivních neprofesionálních sportovců a mladých nadšenců se odehrával na školním hřišti a jeho hlavní myšlenkou bylo, že vše se dá uskutečnit, stačí jen chtít. Navíc pomohl k vzájemné spolupráci mezi různě starými dětmi. Soutěž byla určená pro děti prvního stupně, účastnilo se nakonec 250 závodníků z toho 30 bylo odměněno medailí v různých kategorií. Ostatní dostali na památku upomínkové předměty.

Soutěž byla v běhu a střílení (házení disků do určených prostor) s trestnými koly na atletickém hřišti. Všechno organizovali a realizovali členové žákovského parlamentu. Vypomáhali učitelé a někteří rodiče jako garanti jednotlivých stanovišť.

Bez pravidel by to nešlo

  • Soutěžilo se po ročnících, kategorie chlapci a dívky.
  • Účastníci běželi 1 okruh (1.-3. ročník) nebo 2 okruhy (4.a 5. ročník), na stanovišti budou plnili úkol – házení disku.
  • V případě nesplnění, účastník absolvuje trestné kolo.
  • Vítězí účastník s nejlepším časem v cíli.

Jsme inspirací pro ostatní parlamenty

Obrovský zájem žáků i povzbuzujících rodičů udělal parlamenťákům radost. Na jednom ze svých zasedání, projekt vyhodnotili a vytvořili z něho prezentaci, kterou poté představili ostatním žákovským parlamentům na společné krajské konferenci pro inspiraci.

Veronika
29. 01. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…