Učitelské Člověče, nezlob se!

Učitelské Člověče, nezlob se!

Člověče, nezlob se, hra, která je prověřená mnoha generacemi, dostává úplně jiný rozměr, když si ji zahrajete si živými figurkami a když jsou těmi figurkami vaši učitelé, jako tomu bylo na základní škole Janáčkovo náměstí v Krnově, tak to má teprve tu správnou šťávu.

Netradiční oslava Dne učitelů

Žákovský parlament přemýšlel, jak netradičně oslavit s učiteli jejich sváteční den. Nakonec padl zajímavý nápad, zahrát si „živé“ Člověče, nezlob se a místo figurek hrát s vyučujícími. Hrací deska byla mnohem větší, palamenťáci ji vytvořili na podlaze v tělocvičně. Hrálo celkem 16 učitelů včetně pana ředitele, kteří byli rozděleni do čtyř skupin.

Pravidla byla stejná, jako v klasické hře. Všichni hráli spravedlivě, ale radost z toho, že mohli vyhodit někoho z místa, aby si na něj mohli stoupnout sami, nikdo neskrýval. Nejčastěji na kostce padaly jedničky, a to proto, že učitelé jsou “jedničky“, jak odůvodnily paní učitelky ze zeleného týmu.

A nakonec sladká tečka

Odměnou pro vítězný tým byl dort ve tvaru hrací kostky, který vyrobili pro tuto příležitost rodiče. Každý tým obdržel také ocenění za to, že do hry vůbec šel. Na první pohled to sice vypadá jako nevinná jednoduchá hra, na druhý pohled se jedná o projekt, který pobaví a zároveň upevní vztahy dětí, učitelů i rodičů a zlepší celkovou atmosféru ve škole. Nezlobte (se) a zahrajte si se svými vyučujícími také.

Veronika
6. 02. 2020
Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

Máme se dobře. Chceme to dopřát ostatním dětem.

S charitativními sbírkami mají členové parlamentu ze základní školy Novolíšeňská v Brně dlouholetou zkušenost, takže když začali…

Senioři, pojďme ven!

Senioři, pojďme ven!

Projekt zaměřený na seniory, kteří na sklonku svého života často propadají stesku a pasivitě, vymysleli…